PRECIZARE

AGVPS din România
Mesaje: 235
Membru din: 24 Noi 2015 10:59
Membru al: Nespecificat
Confirmat ca persoana reala de: SuportTehnic

PRECIZARE

Mesajde AGVPS din România » 25 Oct 2016 12:34

În legătură cu părerile unor anonimi diverşi, care postează nerozii în spaţiile publice, fac precizarea că nu am nici o contribuţie la conceperea şi publicarea articolelor „Omul care a decis uciderea a 1700 de animale protejate de lege” şi „Cum poate doborî capra neagră pe vânătorul de animale protejate”.

Este foarte adevărat că în 18.09.2014 am sesizat CNECSDTI în legătură cu partea plagiată a tezei de doctorat a d-lui Ovidiu Ionescu, pentru motive profesionale şi personale, pe care le-am arătat în această sesizare, făcută publică pe site-ul AGVPS – secţiunea „Cultură” – lucrări-ştiinţifice/recenzii-lucrări-ştiinţifice.

La scurt timp, am abandonat ideea de a detalia motivele pentru care oricine s-ar fi aflat în poziţia şi locul meu ar fi făcut acelaşi lucru şi am trecut cu vederea lipsa oricărui răspuns scris la sesizarea făcută, precum şi neadevărurile susţinute din partea universităţii braşovene, în interesul muşamalizării scandalului ce putea afecta prestigiul acestei instituţii. Am renunţat cu gândul că adevărul în speţă putea afecta imaginea cinegeticii din România şi a învăţământului superior în profil silvic şi cinegetic. Cu alte cuvinte, am considerat că este cazul să dau uitării această disensiune, în principal pentru salvarea prestigiului cinegeticii din România.

De aceea, în anul 2015, am retras sesizarea postată pe site-ul AGVPS. Cu certitudine că, între timp, această sesizare a fost printată şi se găsește în posesia mai multor persoane interesate, aşa cum am convingerea că se găsesc şi cele două lucrări de doctorat, înregistrate, de autorul lor, la 3 ani diferenţă, pentru susţinere în cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov.
Răscolirea acestui episod neplăcut, în momentele tulburi şi tensionate pe care ne străduim să le depăşim, nu este nici oportună şi nici favorabilă ţelului comun şi interesului naţional. Ca de altfel, orice implicare a prostănacilor şi frustraților ori mercenarilor sau rău intenţionaţilor, printre noi, inclusiv în această problemă.
Va veni probabil un moment sau nu va mai veni niciodată, când va trebui să fim deschişi şi cinstiţi cu noi înşine în această chestiune, pentru a putea clarifica, până la capăt şi pentru oricine, decăderea cinegeticii româneşti şi cauzele interne şi externe ale acesteia.

N. Şelaru

Înapoi la “Anunturi şi comunicate AGVPS”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori