Implicari ale ecologistilor radicali in managementul faunei salbatice

AGVPS din România
Mesaje: 235
Membru din: 24 Noi 2015 10:59
Membru al: Nespecificat
Confirmat ca persoana reala de: SuportTehnic

Implicari ale ecologistilor radicali in managementul faunei salbatice

Mesajde AGVPS din România » 20 Iul 2017 14:41

Nr. 778/20.07.2017


Către,
AGENT GREEN
Domnului Preşedinte Gabriel Păun


Ref. interviu RFI – 17.07.2017 – Război de gherilă între braconieri şi ecologişti. “Urşii sunt atraşi cu carne, porumb şi chiar bomboane”

Având în vedere afirmaţiile concrete făcute de dvs. cu ocazia interviului sus menţionat şi faptul că AGVPS din România este direct interesată în rezolvarea tuturor cazurilor de braconaj şi aducerea celor vinovaţi în faţa instanţelor de judecată, vă adresăm următoarele întrebări:
1. La afirmaţia dvs. „am găsit cranii de urs proaspete în munţii noştri” – aţi sesizat organele abilitate ale statului în vederea demarării anchetei de cercetare penală? Dacă da, vă rugăm să ne comunicaţi numărul plângerii penale înregistrată şi la ce unitate de poliţie aţi depus-o împreună cu probele găsite (craniile).
2. La afirmaţia „Am făcut chiar un sondaj în unele restaurante din zone mai comerciale din Transilvania sau chiar de pe Valea Prahovei, unde anul acesta deşi vânătoarea de urs este ilegală, am găsit adesea carne de urs în meniuri. Am întrebat dacă este proaspătă sau congelată, au zis că este proaspătă, ursul a fost împuşcat acum două săptămâni. E o investigaţie pe care am făcut-o acum două luni, deci chiar când era interzis. Am întrebat de unde vine şi întâmplător, în cazul acela ştiau că era din munţii Bucegi, pentru că ei înşişi ar fi fost implicaţi în acea împuşcare de urs” – vă rugăm să ne comunicaţi, de asemenea, numărul sesizării penale pentru cercetarea celor implicaţi, întrucât presupunem că nu aţi tăinuit fapta constatată în urma investigaţiei dvs.
3. Locul unde aţi „găsit carne de urs” sau alte sorturi de carne pentru pretinsa atragere a urşilor, precum şi organele sesizate despre această situaţie inacceptabilă pentru noi. Cum aţi constatat că este pusă carne de urs pentru nădirea urşilor? De ce şi în ce bază susţineţi că proveniența cărnii de la diferite specii de vânat nu poate fi stabilită ştiinţific?

Acestea ne sunt necesare în vederea investigării cazurilor de braconaj şi a mediatizării acestora pentru a descuraja viitorii posibili făptuitori.

De asemenea, vă rugăm să ne precizaţi de ce porumbul administrat de gestionar ca hrană complementară pentru cervide şi mistreţi, este hrană „nenaturală”.
În acest sens vă informăm că administrarea de parfum la punctele de hrănire ale mistreţilor şi cervidelor este sancţionată potrivit art. 48, alin (1), lit. a) din Legea nr. 407/2006, modificată, cu amendă de la 250 lei la 750 lei. Facem această precizare întrucât afirmați cu tărie că, intenţionat, aţi depreciat hrana administrată, în conformitate cu contractele de gestionare, de către gestionarii fondurilor cinegetice. Astfel, v-aţi pus vreodată problema că prin distrugerea hranei complementare a vânatului, legal administrată, aduceţi mari prejudicii materiale gestionarilor, dar şi faunei cinegetice?

În final, pentru edificarea noastră vă rugăm să ne comunicaţi:
• pe ce se bazează afirmaţia dvs. că braconajul a devenit un „fenomen”, în condiţiile în care braconajul cu arma a fost drastic redus? Vă referiţi cumva la braconajul cu laţuri sau otrăvuri? Ce aţi făcut practic şi pragmatic (nu numai declarativ) pentru stoparea acestui fenomen?
• Având în vedere declaraţiile de specialitate cinegetică („destructurare specie”, „dispariţie tineret” etc.), studiile de unde au rezultat concluziile (eronate spunem noi) la care aţi ajuns.

În contextul afirmaţiilor dvs. mai puţin documentate în materie de gestionare responsabilă a populaţiilor de urs şi lup, ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru un dialog deschis şi raţional în această privinţă, precum şi interesul nostru pentru eficientizarea măsurilor de pază, protecţie şi conservare a acestora.

Vă rugăm să ne comunicaţi cu celeritate, pe adresa de e-mail: agvpsrom@yahoo.com răspunsul la solicitările formulate.

Cu stimă.Preşedinte executiv,
Ing. Mugurel Drăgănescu

Înapoi la “Ursul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori