Statut cadru, intre impunere si acceptare

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 22 Apr 2016 14:18

Am facut aceasta propunere de discuție pentru ca la subiectele legate de adunările generale ale asociațiilor au aparut cateva opinii despre statute. Si pentru ca exista statute cadru, interese sectare locale, statute propuse in ultima clipa spre aprobare, opinii pro si contra, chiar si dorința unui coleg de forum sa deschidă acest subiect am facut eu primul pas.
Ajvps Prahova se număra printre asociatiile care au decis, in ultima clipa, sa amâne discutarea si aprobarea modificării statutului propriu. Pentru ca un secretar de club nu a dat delegaților noștri materialele Ad Gen , nici propunerile de modificare a statului in timp util, asa cum prevede statutul actual, dar si pentru ca dinspre Buzau a venit informația amânării aprobării propriului statut. In cazul colegilor din Buzau motivarea Hotărârii se găsește pe acest forum, contestarile care au stat la baza amânării, propuse de o parte a delegaților, tot aici.
A venit, astfel firesc, nevoia dezbaterii subiectului, mai ales ca înțelegem ca in septembrie AGVPS, dorește sa modifice iar statutele.
Atunci întrebări precum Trebuie respectat ad-lieram statutul cadru propus de către AGVPS ? Cat este permis sa fie modificat acest statut cadru ? De unde poate fi propusă excluderea unei asociații pentru modificări aduse statutului cadru ? Trebuie modificat anual statutul cadru ? își găsesc, firesc, aici dezbaterea si răspunsurile.
Succes dezbaterilor !
Valeriu Bolgiu

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 05 Mai 2016 16:56

Oare sunt asociatii afiliate al caror statut este departe de Statutul cadru ?
Si daca da, care sunt acelea si ce se intampla cu ele ?
Valeriu Bolgiu

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 05 Mai 2016 16:58

Asociatiile de vanatoare si nu ale vanatorilor se pot afilia la AGVPS ?
Valeriu Bolgiu

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 17 Mai 2016 23:44

Daca as avea la dispoziție aceste informații eu le-as face cunoscute.
Tăcerea asta lasă loc la interpretări si situatia nu face cinste nimănui. Sau poate nu se știe nimic si atunci este chiar de ras.
La ce bun atâtea reguli daca tot nu se respecta ?
Valeriu Bolgiu

AGVPS din România
Mesaje: 235
Membru din: 24 Noi 2015 10:59
Membru al: Nespecificat
Confirmat ca persoana reala de: SuportTehnic

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde AGVPS din România » 19 Mai 2016 14:37

Ref. Statutul-cadru

Proiectele Statutului AGVPS şi Statutului-cadru au fost concepute de o Comisie a Consiliului AGVPS, constituită special în acest scop, în şedinţa din 09.05.2014. Pe parcursul elaborării proiectelor, acestea au fost supuse dezbaterii tuturor conducerilor asociaţiilor afiliate, apoi modificate şi completate potrivit propunerilor venite din teritoriu. Forma lor finală a fost prezentată în Broşura Congresului, pusă la dispoziţia tuturor delegaţilor. În Congresul din 30.05.2015 de la Sibiu, au fost discutate punctual toate modificările şi completările propuse a fi aduse acestor statute. Unele dintre aceste modificări au fost intens dezbătute, mai ales de către d-nii directori Bolgiu Valeriu şi Cighir Gheorghe.
După dezbateri şi unele reformulări, modificările şi completările aduse Statutului AGVPS şi Statutului-cadru au fost adoptate, cu vot covârşitor majoritar, în forma publicată în Monitorul Oficial.
În ceea ce priveşte recentele nelămuriri ale d-lui dir. Bolgiu Valeriu, se impune să facem următoarele precizări:
1. Statutul AGVPS din România trebuie respectat întocmai de toate asociaţiile afiliate, ca de altfel şi orice hotărâri adoptate de Congresul AGVPS.
Statutul-cadru constituie doar model de lucru. În statutele asociaţiilor se impun a fi preluate însă toate prevederile Statutului AGVPS. Prevederile Statutului-cadru care nu contravin prevederilor Statutului AGVPS, pot fi adaptate potrivit specificului fiecărei asociaţii în parte (gestionare de zeci de fonduri cinegetice, de numai câteva fonduri sau de un singur fond cinegetic/pescuit recreativ). Adunările generale ale asociaţiilor sunt singurele care decid ce modificări şi completări se impun a fi aduse statutului propriu, având grijă ca acestea să nu contravină legii şi Statutului AGVPS.
În Statutul AGVPS, la art. 34 alin (4), se prevede, cităm: „(4) Organizaţiile afiliate îşi vor adapta propriul statut la prevederile statutului-cadru (anexa nr. 3), în adunările generale care vor avea loc după Congresul A.G.V.P.S. din România din data de 30 mai 2015, dar nu mai târziu de un an de la adoptarea acestuia”.
Termenul de un an de la Congresul AGVPS, în care s-a adoptat Statutul acesteia, nu este însă depăşit. Se cunoaşte însă, că nu toate asociaţiile afiliate şi-au modificat statutul propriu, pentru a aduce în concordanţă cu Statutul AGVPS, unele din cauza surprinderii adunărilor generale cu alte propuneri decât cele dezbătute în prealabil, modificări care ar antrena alte şi alte modificări ale statutului, imposibil de clarificat în timpul adunării generale. O astfel de situaţie s-a întâmplat la AJVPS Buzău, care a amânat, forţată de această situaţie, modificarea statutului, hotărând să o facă în cursul acestui an, într-o adunare generală extraordinară. Nu cunoaştem motivele pentru care şi AJVPS Prahova a amânat modificarea în termen a statutului acesteia.
Probabil că sunt mai multe asociaţii afiliate care nu s-au achitat ori nu se pot achita, până la 31 mai 2016, de această obligaţie statutară.
Urmează ca după data de 31 mai a.c. să cunoaştem situaţia exactă, să o prezentăm Consiliului AGVPS şi să luăm deciziile ce se impun.
2. Asociaţiile afiliate la AGVPS sunt fără excepţie, potrivit actelor constitutive şi statutelor acestora, ale vânătorilor şi/sau pescarilor înscrişi în evidenţele lor, indiferent de denumirea pe care şi-au luat-o aceştia (asociaţii de vânătoare, societăţi de vânătoare şi/sau pescuit, cluburi de pescuit etc.).
3. Eventualele modificări ce urmează a mai fi aduse Statutului AGVPS, la proximul Congres, sunt minore, de ratificare a unor inadvertenţe. Ele nu impun nici un fel de modificare în Statutele asociaţiilor afiliate.
4. Personalul AGVPS din România are o multitudine de probleme majore de susţinut/soluţionat în această perioadă, în interesul asociaţiilor afiliate, probleme care pot fi urmărite pe site-ul „www.agvps.ro – noutăţi”. Din motivul precizat, cei câţiva angajaţi ai AGVPS nu au avut şi nu au timpul fizic necesar pentru a urmări toate discuțiile de pe forum şi de a da răspunsuri la toate întrebările puse pe acesta, unele deliberat concepute în scop de provocare la instigare/dezinformare/destabilizare etc.
5. Consiliul AGVPS, la propunerea subsemnatului, a acceptat să deschidă acest forum pe site-ul AGVPS, pentru un dialog sobru cu membri responsabili ai asociaţiilor afiliate, acceptând la discuţii şi persoane din afară, în interesul dezbaterii unor probleme de interes comun, nicidecum pentru deschiderea unor topicuri şi purtarea unor discuţii direcţionate spre probleme minore, tendențioase, atacuri ce se doresc subtile la persoane ş.a.m.d.
6. După trecerea atâtor ani şi după depăşirea unor momente de reală cumpănă pentru însăşi existenţa asociaţiilor tradiţionale, datorită cărora vânătoarea şi pescuitul au mai rămas accesibile vânătorilor şi pescarilor de rând, pot afirma că meritele sau eşecurile, după caz, nu au fost şi nu sunt nicidecum ale unui singur „alergător de cursă lungă”, cum tendenţios se exprima cineva de curând, ci al echipelor succesive de consilieri şi directori care s-au perindat la conducerea AGVPS şi la conducerile unor asociaţii afiliate tradiţionale, dintre care unii cu adevărat longevivi, fiindcă au ştiut şi/sau au avut interesul să ţină aproape de conducerea executivă a AGVPS, militând consecvent pentru realizarea obiectivelor de interes general, în cadrul unei strategii elastice, doar în parte dezvăluite în momentele cruciale (1998-2000 şi 2010-2011). Meritul, în aproape egală măsură, revine şi majorităţii vânătorilor şi pescarilor amatori sau sportivi din ţara noastră, care au înţeles „lupta” dusă de AGVPS în interes general şi au susţinut-o după posibilităţi, rămânând relativ uniţi în intenţii, vorbe şi fapte, lângă conducerile AGVPS şi ale asociaţiilor lor tradiţionale.
Sper să fi reuşit să clarific, cel puţin în parte, problemele care-l frământă pe directorul actual al AJVPS Prahova. Mai sper să înţelegem cu toţii scopul forumului şi necesitatea decenţei şi responsabilităţii în dezbaterile ce se poartă pe acesta.


Neculai Şelaru

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 23 Mai 2016 15:30

AGVPS din România scrie:Ref. Statutul-cadru
"{În ceea ce priveşte recentele nelămuriri ale d-lui dir. Bolgiu Valeriu, se impune să facem următoarele precizări:
Nu cunoaştem motivele pentru care şi AJVPS Prahova a amânat modificarea în termen a statutului acesteia, în condiţiile în care nici nu-l respectă pe cel actual (nu a invitat delegatul AGVPS la lucrările adunării generale)."
Neculai Şelaru


Referitor la afirmatiile de mai sus ma simt obligat sa fact doua precizari :
1. Amanarea aprobarii modificarilor la statutul actual al AJVPS Prahova s-a aprobat in Adunarea Generala a Ajvps Prahova din 15 aprilie 2016, avand ca motivatie posibila schimbare a statutului cadru cu prilejul Congresului AGVPS din toamna acestui an. Propunerile de modificare ale statutului au fost distribuite tuturor delegatilor la Adunarea Generala( mai putin unora dintr-o eroare a secretarului clubului Ploiesti), sunt pe site-ul nostru si asteapta sa fie aprobate. Aceasta amanare isi are o explicatie chiar in dispozitivul Hotararii si a mai fost prezentata pe acest forum.
2. In data de 06.04.2016 am trimis catre AGVPS din Romania un email cu invitatia de participare la Adunarea noastra Generala. Odata cu textul invitatiei au fost trimise toate materialele ce urmau sa fie discutate. Am discutat si cu domnul Stan Florica, director al Ajvps Dambovita si reprezentantul zonei noastre in Consiliul National, sarcina delegarii revenind Domnului dr. ing. Selaru Neculai.
Azi am transmis si AGVPS din Romania textul mesajului din 06.04.2016, pentru a solicita corectarea unei situatii prezentate in mod eronat, ca in pasajul de mai sus, precum si evitarea inducerii in eroare a cititorilor acestui forum datorita unor informatii incorecte..
Multumesc !
Valeriu Bolgiu

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 06 Iun 2016 23:59

Au trecut atâtea zile si corectarea informației greșite, precum AJVPS Prahova nu ar fi invitat la Adunarea sa Generală un delegat al AGVPS din Romania nu a apărut. In acest caz, motivat si de repetarea acestui neadevăr in cuprinsul unui alt mesaj am sa rog un moderator sa ma ajute sa postez mesajul pe care l-am trimis către AGVPS.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Valeriu Bolgiu

Avatar utilizator
Daniel Ilie
Mesaje: 368
Membru din: 11 Noi 2015 19:09
Nickname: Biriuck
Membru al: http://www.ajvpsbuzau.ro
Confirmat ca persoana reala de: SuportTehnic

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Daniel Ilie » 07 Iun 2016 17:20

aveti adresa mea de email (si numarul de telefon) ;)
"Corruptissima republica, plurimae leges" -Tacitus
Membru ANDA

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Statut cadru, intre impunere si acceptare

Mesajde Valeriu Bolgiu » 18 Iun 2016 22:53

Va multumesc pentru sprijin.
As vrea sa le spun cititorilor acestui forum ca dovada Informării AGVPS despre Adunarea Generală a Ajvps Prahova a fost postata la subiectul Asociații afiliate-Ajvps Prahova-Alegeri in Ajvps Prahova, mesajul din 16.06.2016, ora12.
Cum stam la capitolul credibilitate in cazul acelora care omit, cu buna știința, sa spună adevarul doar pentru a-si cosmetiza imaginea ?
Valeriu Bolgiu


Înapoi la “Statutul AGVPS, Statutul-cadru şi statutele asociaţiilor vânătoreşti”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori