Specii periclitate " Lostrita"

Ceoarec Dan Cristian
Mesaje: 16
Membru din: 18 Mar 2016 09:07
Localitate: Reghin
Nickname: Ceoarec Dan
Membru al: AJVPS Mures - Pescar
Confirmat ca persoana reala de: AGVPS

Specii periclitate " Lostrita"

Mesajde Ceoarec Dan Cristian » 13 Mai 2016 14:38

Miercuri 27 aprilie , Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Mureș si Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul că o persoană din localitatea Răstolița a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un pește din specia lostrița , cântărind aproximativ 5 kg.

Garda Națională de Mediu –Comisariatul Județean Mureș a sesizat imediat IPJ Mureș , care a demarat o anchetă.

Potrivit unui comunicat de presă, “în urma cercetărilor efectuate , a fost identificată persoana in cauză , aceasta precizând că a cumpărat peștele de la doi bărbați , identificați la rândul lor , care au recunoscut că au braconat peștele in data de 25 aprilie a.c in pârâul Răstolița.

Polițiștii au intocmit dosar penal celor doi bărbați , cu vârsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infracțiunii de braconaj piscicol.

In momentul de față , lostrița este o specie critic periclitată la nivel național , fiind prezentă doar în bazinul superior al Tisei , în râurile Bistrița Moldovenească și Mureș.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu efectueaza, in această perioadă de prohibiție , ample controale având ca temă combaterea braconajului piscicol.

In urma acestui episod de braconaj, conducerea GNM a dispus intensificarea controalelor tematice, atât in zona cat si la nivel national.

GNM mulțumește pe această cale grupurilor ecologiste de mediu pentru reacția rapidă in acest caz și pentru sprijinul pe care l-au acordat in situații similare.

De asemenea , Garda Națională de Mediu îi roaga pe cei ce cunosc cazuri asemănătoare de braconaj să sesiseze imediat Comisariatele Județene sau Comisariatul General.”

Valeriu Bolgiu
Mesaje: 651
Membru din: 27 Noi 2015 13:03
Localitate: URLATI
Membru al: AJVPS Prahova
Confirmat ca persoana reala de: Laurentiu T Ionescu
Contact:

Re: Specii periclitate " Lostrita"

Mesajde Valeriu Bolgiu » 13 Mai 2016 23:06

Felicitari !
In primul rand pentru modul echilibrat si profesionist cu care abordati subiectele pescaresti.
In al doilea rand, chiar daca recunosc ca nu sunt un pescar adevarat, imi amintesc cu mare placere de pescuitul in Retezat, pe Valea Lapusniculului, cu multi ani in urma si pe Aries, cam in aceeasi perioada. Decimarea lostritei e una din crimele, nepedepsite cu adevarat, iar eforturile celor din Mures merita toata lauda si respectul.
Inca odata sincere felicitari si succes pentru viitor.
Valeriu Bolgiu

Ceoarec Dan Cristian
Mesaje: 16
Membru din: 18 Mar 2016 09:07
Localitate: Reghin
Nickname: Ceoarec Dan
Membru al: AJVPS Mures - Pescar
Confirmat ca persoana reala de: AGVPS

Re: Specii periclitate " Lostrita"

Mesajde Ceoarec Dan Cristian » 15 Mai 2016 01:00

Va multumim.
Am reusit sa inchegam colaborarea cu Jandarmeria Reghin, care ne sprijina din toate punctele de vedere, chiar si azi pe ploaie am fost in control fiind insotiti si de inspectorul ANPA, pe raul Mures si afluentii acestuia.
Rezultatele eforturilor noastre se vor vedea in timp numai daca vom fi consecventi in aceste actiuni.
De cateva saptamani am reusit sa inchegam o echipa foarte motivata in consiliul de conducere AJVPS Mures pe probleme de pescuit si vrem sa schimbam radical conditiile de pescuit pe apele ce apartin de noi.


Înapoi la “Din apele de munte”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori