Lin, Sabioara, Caracuda, Tipar, Rosioara

Razvan Constantin
Mesaje: 17
Membru din: 25 Noi 2015 05:53
Nickname: blackcrotal
Membru al: Nespecificat
Confirmat ca persoana reala de: Liviu Mircea

Lin, Sabioara, Caracuda, Tipar, Rosioara

Mesajde Razvan Constantin » 01 Dec 2015 07:58

A mai vazut cineva urmatoarele specii de peste :
1 - Lin
2 - Sabioara
3 - Caracuda
4 - Tipar
5 - Rosioara
6 - Biban
Aceste specii de peste formau "deliciul"pescuitului de toamna- iarna si primavara in lacurile din jurul Bucurestiului si chiar in savla de in lacuri de pe raul Colentina din Bucuresti - Baneasa, Herastrau, Floreasca, Colentina, Plumbuita . Ne intreceam care mai de care sa ne confectionam unditi din stuf adunat toamna si pus la uscat pana primavara , apoi indreptata cu ajutorul focului . Functie de grosimea stufului faceam undite din 1- 2 bucati pt. sabioara sau balos sau biban brichetar, undite din 3 bucati pt caras, rosioara , chiar si cate un lin scos din gropane de la intuneric.
Din Trestie de Zahar crescuta in curte faceam undite pentru crap . Lansetele in Romania au aparut tarziu dupa 1965 - 1970 , primele din bambus construit apoi Germinele care au format mult, foarte mult timp visul ravnit de multi pescari .
Sambata seara dupa ce se termina seriamul cu Sfantul ma duceam la pescuit pe Baneasa la Tufani, stateam o noapte intreaga visand ca are sa vina crapul mustacios care atunci cand a venit a plecat cu trestie cu tot si dus a fost, apoi dimineata schimbam unditele, si daca la pranz ma intorceam cu 1- 2 kg, de albitura eram foarte multumit atat eu cat si bunicii mei .
Acum m-am dus vara asta pe Arges de vreo 3-4 ori in locuri unde inaionte prindeam mreana mustacioase si cleni luptatori si , am prins numai firca . Stiti ce este FIRCA ? un peste mai scurt decat o scoditoare dar tot atat de gros ca scobitoarea. Deci am prins firca la lanseta, cu cosulet de 80 g. ca mai usor il lua curentul.
Unde sunt pestii ? Asta am intrebat si eu , si am omtrebat si de ce s-a ajuns in situatia asta ? Dar toti cei vinovati arata pe altii cu degetul :)
Razvan

Kaup Ciprian
Mesaje: 2
Membru din: 01 Mar 2016 14:09
Nickname: cipri cpo
Membru al: AJVPS Bihor
Confirmat ca persoana reala de: AGVPS din Romania

Re: Lin, Sabioara, Caracuda, Tipar, Rosioara

Mesajde Kaup Ciprian » 22 Apr 2016 11:51

confirm prezenta speciilor de pesti de la punctele 1,3,5,6 in judetul Bihor


Înapoi la “Din apele colinare şi de şes”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori